Fotograful pentru nunta ta are destula experienta?

Are fotograful pentru nunta mea experienta necesara?

 Iata o intrebare la care trebuie sa ne gandim atunci cand contractam un fotograf pentru nunta sau orice eveniment din viata noastra pe care vrem sa-l imortalizam.
Pentru a ne asigura de acest fapt e bine sa vizualizam macar trei nunti fotografiate de respectivul fotograf. Acest lucru va ajuta sa aflati daca fotograful poate gestiona orice situatie care s-ar ivi in timpul zilei destinate evenimentului sau nuntii. Daca fotograful are o vechime mai mica de doi ani in domeniu este putin probabil ca el sa faca fata oricarei situatii ce s-ar ivi.

Are fotograful o cunoastere temeinica a traditiilor nuntii tale?

 Un lucru bine de stiut este faptul ca un fotograf profesionist dar care nu este experimentat in fotografiatul nuntilor poate da gres atunci cand este pus in fata unor obiceiuri necunoscute pentru el si care fac parte din traditia nuntii. Acest lucru este valabil si pentru prietenii, rudele sau alte persoane binevoitoare care s-ar incumeta sa abordeze imortalizarea nuntii tale. Sa nu uitam ca pe langa experienta un fotograf de nunta mai investeste cateva mii de euro si in aparatura ceea ce va face oricum o diferenta asupra calitatii actului fotografic.

Are fotograful dumneavoastra posilbilitati de back-up?

 Cred ca nimeni nu s-a intrebat vreodata ce se intampla daca se pierde materialul fotografiat la nunta fiinca aproape nimeni nu-si inchipuie ca asa ceva s-ar putea intampla. Totusi din pacate se intampla. Aparatele moderne folosesc carduri ce se pot defecta sau pot aparea erori la scrierea lor. De asemeni chiar aparatul foto se poate defecta. Exista urmatoarele posibilitati pe care un fotograf profesonist de nunta le poate avea si pe care dumneavoastra ar trebui sa le verificati:
-carduri de calitate rezistente la apa, foc sau socuri
-aparat foto performant
-softuri profesionale de recuperare a datelor

Cat de mult foloseste fotograful dumneavoastra Photoshopul?

 Fotografiile cu texturi si efecte Photosop sunt atragatoare pe moment, dar e un moft. In cativa ani moda trece si fotografiile dumneavoastra de la nunta vor arata inselator. La un moment dat un fundal cu stele era foarte la moda prin anii ’80, acum el ar parea doar amuzant…De multe ori Photoshopul este folosit ca o unealta pentru a masca greselile fotografului si pentru a insela ochiul privitorilui. Fotografiile ar trebui sa vorbeasca de la sine iar Photoshopul ar trebui folosit numai la consolidarea unei imagini si nu pentru a-i acoperi greselile.

ESTE POSIBIL SA TE INTERESE SI URMATOARELE ARTICOLE CU INFORMATII UTILE: