FOTOGRAF PROFESIONIST IASI: DESPRE MINE SI SITE-UL MEU

Sunt fotograf profesionist Iasi si ma numesc Vasiliu Leonard.

Acest website este felul meu propriu de a ma prezenta pe mine si intrega echipa cu care colaborez, dumneavoastra si intregii opinii publice.

Am demarat proiectul acestui site in 2010, cu o intarziere considerabila fata de cand lucrez in domeniul serviciilor pentru evenimente.

In acest moment lucrez in totalitate pe aparatura Sony dar am experimentat in trecut si modele din gama: Panasonic, Nikon, vechiul Minolta, Fuji etc.

Am ramas fidel pentru Sony deoarece este un aparat usor de manevrat, rapid si cu rezultate exceptionale. Fotografia pentru mine reprezinta in primul rand o pasiune si in al doilea rand o afacere.

fotograf Iasi - fotograf profesionist IasiDe aceea consider ca, pentru a avea rezultate spectaculoase si fotografii de calitate, trebuie sa primeze daruinta cu care fotografiezi.

 Fotografia profesionista de nunta reprezinta un domeniu special al artei si in acelasi timp este o continua provocare prin complexitate si diversitate. De aceea nu am abordat niciodata un singur stil de a fotografia un asemenea eveniment ci am incercat sa le combin.

Astfel am facut si Fotojurnalism de nunta, Fotografii de produs, Trash the dress (un concept cu posibilitati foarte largi), Bridal boudoir (un concept ceva mai nou in Romania si destul de indraznet), Portret de nunta etc.

 

CONCEPTUL PROPRIU DE ABORDARE A FOTOGRAFIERII UNEI NUNTI

Cred ca cel mai important pentru un Fotograf Iasi, atunci cand abordeaza o sedinta foto de nunta, este sa reuseasca sa stabileasca o legatura spirituala cu mirii pentru ca e aproape imposibil sa obtii un anumit tip de fotografii fara ca acestia sa inteleaga si sa doreasca acel fel de exprimare.

Fotograful trebuie sa stie sa pacaleasca tracul mirilor, sa-l depaseasca si in final sa surprinda numai acele momente naturale, lipsite de falsitate. Deasemeni un fotograf profesionist de nunta trebuie sa evite momentele stanjenitoare sau fara importanta din cadrul unei nunti si sa-si focalizeze atentia pe momentele importante.

Un element important este stabilirea unei locatii pentru sedinta foto. Cele mai uzate locatii din Iasi sunt: Palatul Culturii, Gradina Botanica, parcul Copou sau Rapa Galbena. Personal am inceput sa evit astfel de locatii deoarece au devenit aproape un cliseu pentru fiecare nunta din Iasi.

Cred ca oamenii nu mai doresc fotografii in locatii neaparat clasice si opteaza in ultima vreme pe locatii inedite. O exagerare insa a alegerii locatiei duce uneori la realizarea de fotografii prin locuri total deplasate. Am vazut multe fotografii hilare , realizate de fotografi din Iasi, cu miri pe langa garduri rupte, maghernite, scari de bloc etc doar in speranta ca daca fotografiezi un loc inedit pana la absurd va iesi o fotografie artistica.

Cred ca o fotografie se remarca prin simplitatea exprimarii si prin genialitatea extrasa din lucruri banale.  Imi plac fotografiile ce abordeaza detaliile si consider ca acestea sunt o parte importanta a evenimentelor din viata noastra.