Ce se intampla anul acesta cu nuntile dupa starea de urgenta?

aprilie 26, 2020 Fără categorie Niciun comentariu

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, miercuri, că după 15 mai nu se vor putea organiza nunţi cu sute de persoane, menţionând însă că este posibilă în luna august o relaxare astfel încât să fie permisă participarea a mai mult de 8 persoane la astfel de evenimente

El a spus că nu va fi momentul unei relaxări generale astfel încât să poată avea loc evenimente cu sute de persoane, să riscăm o contaminare în masă. „În consecinţă, cred că poate avea loc nunta în condiţii normale, iar partea festivă cu cheful să o lăsăm mai la toamnă, când putem evalua această epidemie”, a explicat Vela.

Ministrul a mai spus:Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus.

Ce masuri preventive puteti lua?

Verificati contractele semnate cu locatiile si discutati cu ei. Vedeti ce masuri se impun, date fiind conditiile actuale. Discutati cu ei si luati in calcul reprogramarea evenimentului, daca aveti evenimentul in Martie/Aprilie/Mai. E foarte posibil sa aveti un numar mai mic de participanti, fata de cel estimat prin contract, discutati si acest aspect cu ei.
Daca aveti doar locatia inchiriata si un furnizor de catering, discutati cu furnizorul de catering. Intrebati ce presupune, daca va scade numarul de invitati sau daca amanati evenimentului.
Discutati, mai ales, cu invitatii care vin din afara tarii. Vedeti care este situatia in tara de unde vin ei si, daca au posibilitatea sa participe sau nu.
Discutati cu toti furnizorii de servicii si produse (Foto-Video, Dj, Formatie etc.) si vedeti in ce masura le este afectata furnizarea de servicii, in conditiile actuale.
Ganditi-va in primul rand la voi si la cei apropiati. E foarte important sa respectati masurile minime de igiena si sa evitati locurile aglomerate.
Verificati constant situatia in tarile unde aveti programata luna de miere sau concediul, in perioada urmatoare.

Cei mai afectati sunt cei care fac botezuri si cununii in Martie / Aprilie / Mai, cu peste 100 de participanti, deoarece s-au interzis evenimentele cu divertisment ce depasesc 100 de persoane, inclusiv cele in spatii deschise.

De regula, la un botez sau o cununie, numarul de participanti rar depaseste 100 de persoane, insa sunt si exceptii. Trebuie sa aveti in vedere situatia actuala si sa puneti in balanta daca amanati sau nu evenimentul, sau daca aveti aprobarea sa il faceti.

ANUNT IMPORTANT PENTRU CLIENTII NOSTRI: Avand in vedere situatia de urgenta creata de pandemia Covid19 dorim sa va anuntam pe aceasta cale ca toti clientii nostri care au semnat contracte si vor dori sa amane data evenimentului o vor putea face pentru orice data doresc. In aceste conditii avansul dat pentru vechiul contract RAMANE VALABIL pentru noua data. Disponibilitatea pentru noile date este asigurata si GARANTATA de echipele noastre cu prioritate pentru contractele deja semnate. De asemenea oferim asistenta pentru reorganizarea evenimentelor pentru cei care vor sa modifice si sa restranga evenimentul dorit. Vom lua legatura telefonic cu toti clientii in momentul in care ordonantele ce vor urma vor impune prin lege amanarea evenimentelor. Pentru orice alte nelamuriri ne puteti contacta telefonic pe numarul de pe contract. Multa sanatate!