Stilurile fotografiei de nunta

Nunta poate fi fotografiata in diverse stiluri depinzand de modul de abordare ale fotografului. Vom descrie mai jos principalele stiluri fotografice in care poate fi abordata nunta.

 

Fiecare fotograf ere propriul sau stil in care va fotografia nunta dumneavoastra. Dupa multi ani de fotografiere am reusit sa restrangem diverse tehnici de abordare in categorii diferite de stiluri. Acest lucru va permite fiecarui cuplu sa-si aleaga stilul in care va fi fotografiat nunta in functie de personalitatea si preferinta lor.

1. Fotojurnalismul de nunta

Un stil de nunta jurnalistic include faptul ca fotograful nu va fi implicat la fel de mult ca de obicei. Povestea nuntii este spusa fara a se pune accentul pe imaginile tipice sau planificate. Abordand acest stil de fotografiere la nunta tendinta fotografului este aceea de a sta cat mai retras si de a fi cat mai discret surprinzand realitatea asa cum este ea. Fotograful devine povestitorul nuntii si fa spune „povestea nuntii” prin imagini. Astfel ne vom bucura din plin de surprinderea unor momente semnificative care de multe ori trec prea repede pentru a fi memorate indeajuns.

2. Fotografia traditonala de nunta

Spre deosebire de stilul jurnalistic al fotografiei de nunta, acest stil implica implicarea totala a fotografului in eveniment. Multe din portrete sunt aranjate si inglobeaza o abordare traditionala a fotografiei de nunta. Fotograful actioneaza ca un regizor si ghideaza oarecum petrecerea si aranjeaza participantii pentru a fi fotografiati.

Fotografierea nuntii de tip moda

Acest stil de fotografiere este axat pe acele fotografii, luate de multe ori chiar in studio, care sa permita fotografului abordarea unor tehnici creative in care sa aranjeze luminile. De asemenea fotografiile luate in studio permit o mai mare libertate in miscare mireselor fara a murdari rochia. De asemeni fotograful va influenta si expresia faciala pe care o doreste surprinsa mirelui sau miresei pentru imbunatatirea creativitatii. Majoritatea mirilor si mireselor isi doresc abordarea acestui stil pentru a adauga ceva diferit si dramatic albumului lor de nunta.

4. Trash the dress

Acest stil fotografic este ales de unii miri in mod special pentru a realiza fotografii intr-un cadru natural  eliberati fiind de stresul organizarii nuntii si fara a mai avea grija murdaririi hainelor. Bineinteles cadrul natural si abordarea indrazneata pe care le vom regasi in fotografiile acestul stil vor contribui in mod decisiv la realizarea unor fotografii memorabile. Mai multe despre acest stil de nunta puteti citi si in articolul:  Sedinta foto trash the dress