Despre realizarea albumelor de nunta tip Fotocarte

aprilie 13, 2013 Blog Niciun comentariu

  Cele mai multe cupluri de nunta isi doresc propriul lor album de nunta dar tot in aceeasi masura majoritatea vor opta sa renunte la el pentru a salva din bugetul alocat nuntii lor. Multi se intreaba de ce costa mult un album de nunta. In acest articol vom explica cateva lucruri despre proiectarea unui album si despre peocesul de productie. Este vorba, bineinteles, despre albumul tip fotocarte de nunta pentru ca cel obisnuit si-l poate procura oricine din magazine.

  Albumul tip fotocarte nu este unul chiar simplu, el consta intr-un proces ce poate dura pana la 20 de ore de munca din partea fotografului pana ce acesta ajunge la tipografie. Pentru inceput fotograful sau cuplul de miri vor alege fotografiile ce vor fi inglobate in album. Acest lucru implica alegerea a 100-150 de fotografii din volumul total de 1000 – 2000 de imagini di timpul nuntii. Urmatoarea etapa consta in alegerea tipului de carte folosit pentru ca exista o multitudine de modele. Deciziile pot varia de la materialele folosite pentru invelirea copertii, culori, tipuri de hartie sau mod de editare.La fel ca si in cazul alegerii fotografului de nunta, veti obtine o calitate mai mare cu cat albumul este mai scump.

  Cele mai multe tipuri de albume de calitate sunt disponibile de cele mai multe ori numai pentru fotografii profesionisti si nu le ve-ti gasi distribuite pentru piata de consum larg. Acest lucru se datoreaza faprului ca de obicei fotograful profesionist are experienta in modul de a concepe si de a comanda albumul respectiv.

  Urmatoarea etapa, cea pentru care este platit fotograful, este designul albumului fotocarte. Acesta este un proces creativ complex ce poate deveni stanjenitor pentru fotograf. Deci nu e de ajuns ca el sa fie fotograf dar trebuie sa aiba competente si in design grafic. Pentru ca albumul fotocarte sa fie unul reusit fotograful trebuie sa detina diverse template-uri, soft-uri si ele trebuiesc tot timpul mentinute la zi. In plus imaginile vor trebui adaptate dimensiunilor albumului fotocarte pentru a se potrivi in contextul in care ele vor trebui inserate. Acest lucru poate de asemeni dura ore intregi. Rareori se intampla sa iasa un design perfect de prima data si vor trebui aduse diverse modificari pe parcursul proiectarii albumului fotocarte. Odata finalizat acest proces albumul va fi trimis catre tipografie.

  Multi fotografi nu vor sa ofere albume de nunta pentru a nu fi deranjati de tot acest proces de productie. Acest lucru, il consideram noi, ca este un deserviciu adus clientului. O parte dintre acesti fotografi pur si simplu nu au experienta cu acest tip de albume fotocarte ceea ce de multe ori se traduce si prin lipsa de experienta in fotografie. Daca imaginile dumneavoastra de la nunta vor sta pur si simplu intr-un hard disk foarte putini dintre dumneavoastra vor ajunge ulterior sa-si comande o fotocarte. De cele mai multe ori fotografiile vor ramane acolo uitate, ajungand in fata dumneavoastra doar in rarele ocazii cand ve-ti avea timpul si rabdarea de a le revedea. Daca iti pasa suficient de fotografiile nuntii tale in asa fel incat ai angajat un fotograf profesionist atunci e pacat ca intreaga lui munca sa nu se finalizeze intr-o fotocarte. Albumul de nunta este o extensie a ochiului fotografului si va deveni o amintire pretioasa de familie de-a lungul timpului.

  Exista o idee preconceputa precum ca fotografii fac o gramada de bani de pe urma albumelor si de aceea sunt ele scumpe. Realitatea nu este insa asa. Albumele fotocarte sunt fabricate din materiale scumpe si necesita multe ore de munca iar fotograful va fi intodeauna interesat sa limiteze cat de mult pretul albumului pentru ca acesta reprezinta el insusi o buna reclama a muncii sale. Bineinteles ca veti arata albumul colegilor de servici, prietenilor sau rudelor si daca acesta va transmite emotii reale in imaginile realizate de fotograf vor fi o carte de vizita veritabila pentru el. De aceea daca veti refuza albumul fotocarte de dupa nunta si veti incerca, poate peste un an, sa-l realizati in alta parte, e posibil sa aveti o surpriza si pretul sa fie cu mult mai mare.

 

Comentarii