Cand este bine sa-mi fac nunta

mai 24, 2013 Blog Un comentariu

Cand este bine sa-mi fac nunta – avantaje si dezavantaje in functie de data nuntii

Atunci cand vrem sa ne organizam nunta este bine sa stim ce avantaje sau dezavantaje  ne poate aduce alegerea datei cand va avea loc. Din ce in ce mai greu a devenit organizarea unei nunti deoarece bugetul necesar este in continua scadere fiinca tot mai putine persoane participa iar costurile pentru serviciile aferente sunt destul de mari. Situatia economica precara, recesiunea, somajul, etc. au redus numarul de participanti la nunti. Rar se mai organizeaza nunti cu peste 60-70 perechi. Avand in vedere aceste lucruri e bine de stiut ca alegerea chibzuita a datei nuntii poate aduce economii majore in bugetul mirilor.

Mai exact exista trei perioade ale anului in care se fac nunti: primavara, vara si toamna dar ca importanta pentru buget se impart in doua categorii:

PRIMA CATEGORIE: nunti organizate vara (iunie – iulie – august )

Avantaje:

– vreme buna fara riscul major al ploilor

– perioada concediilor cand multa lume are zile libere

– soarele apune tarziu permitand fotografului de nunta mai mult timp pentru fotografiere

Dezavantaje:

– preturi ridicate pentru contractarea fotografului de nunta, a cameramanului, formatiei, dj-ului si chiar a restaurantului

– risc major de a nu gasi liber restaurantul, formatia, dj-ul, fotograful sau cameramanul pe care ni-l dorim

– calduri insuportabile ( va fi destul de greu sa fii in largul tau la sedinta foto iar un machiaj al miresei neprofesionist va ceda transpiratiei)

– locatiile pentru sedinta foto vor fi supra aglomerate

ADOUA CATEGORIE: nunti organizate primavara si toamna

Avantaje:

– preturi scazute pentru contractarea fotografului, cameramanului, restaurantului, formatiei sau dj-ului

– temperaturi potrivite ( atat mirii cat si invitatii se vor simti mai in largul lor)

– locatii pentru sedinta foto mai libere

– posibilitatea ca fotograful, cameramanul, dj-ul, formatia sau restaurantul preferat sa fie disponibili mult mai mare

Dezavantaje:

– riscul de vreme ploioasa mult mai mare

– soarele apune mai devreme si scurteaza timpul disponibil pentru sedinta foto-video.

Acestea fiind spuse ramane la latitudinea mirilor, in functie de posibilitati, cand vor alege data nuntii lor. Indiferent de data nuntii e bine de stiut si cateva ” ponturi” care vor mai aduce economii majore in organizarea nuntii:

– contractati fotograful, cameramanul, dj-ul, restaurantul sau formatia in perioada decembrie – ianuarie – februarie. Aceste perioade sunt moarte pentru furnizorii de servicii de nunta si primirea unui avans pentru nunta organizata de dumneavoastra poate sustine pe linie de plutire venitul acestora. Astfel mai mult ca sigur veti beneficia de preturi preferentiale, de reduceri si promotii.

– contractati fotograful, cameramanul, dj-ul, restaurantul sau formatia cu cel putin 1 an inainte pentru a fi siguri ca cei alesi de dumneavoastra sunt disponibili

– contractati fotograful, cameramanul si eventual dj-ul de la aceeasi firma.  Astfel puteti fi siguri ca beneficiati de acceeasi calitate pentru toate serviciile care vi se ofera si nu veti mai avea grija mai multor contracte. Bineinteles veti mai avea si avantajul unor reduceri substantiale pentru aceste servicii contactate in pachet.

ESTE POSIBIL SA TE INTERESE SI URMATOARELE ARTICOLE CU INFORMATII UTILE:

Poze nunti Iasi sau exprimarea justa a realitatii

Sedinta foto Trash the dress

Arta de a investi intr-un fotograf de nunta

Suntem nervosi in fata camerei foto

Fotograful pentru nunta ta are destula experienta?

Ghid de nunta – recomandari si informatii utile

Comentarii

  1. Sebi

    4 septembrie 2013

    Este unul dintre cele mai interesante site-uri de profil. Am gasit aici multe sfaturi interesante, de care, cu siguranta, vom tine seama eu si prietena mea, atunci cand ne vom organiza nunta. ….